• Tandlægerne-Bredgade21-Roskilde

 

Tandfyldninger

(Plomber) Er der kommet hul i en tand (caries), skal tanden repareres med en fyldning.

Alle fyldninger laves i dag i plast. Tidligere blev fyldninger oftest udført i sølv, hvilket er meget synligt i munden. Plastmaterialet er tandfarvet og kan næsten ikke ses. Hos TANDLÆGERNE BREDGADE vil dårlige og slidte sølvfyldninger med fordel kunne skiftes til plast. Da plastmaterialet ”limes” ned i tanddefekten, vil en fyldning i plast styrke en tand, som er svækket som følge af slid eller en stor sølvfyldning.

Er tanden meget destrueret, kan det blive nødvendigt at fremstille en krone for at styrke tanden.

6aars-tand-caries-plastfyldning-tandlaegeforeningen

6 års tand med stort cariesangreb tv og th med plastfyldning. Foto Tandlæge foreningen

 

Tandkroner

Er en tand svækket eller knækket,  kan det være nødvendigt at beskytte den med en tandkrone. En tandkrone kan fremstilles i metal, som guld eller støbt stål, eller i keramik og porcelæn.

Hos TANDLÆGERNE BREDGADE  fremstilles alle kronetyper og i et samarbejde med danske tandteknikere. Alt tandteknisk arbejde er certificeret -godkendt af myndighederne.

6 års tand før og efter cementering af en metalkeramik krone.

6 års tand før og efter cementering af en metalkeramik krone.

 

Broer, implantater eller delproteser

Mangler du en eller flere tænder,  kan de erstattes med en tandbro.

Tandbroen sidder fast på de tilstødende tænder og kan ikke tages ud. Det er en stærk konstruktion, der føles som en naturlig tand. Tandbroen fremstilles i keramik eller i tandfarvet metal/keramik. Manglende tænder kan også erstattes med et implantat, som er en kunstig tandrod af titanium. Implantatet indsættes ved et mindre kirurgisk indgreb. Når implantatet er groet fast i kæbebenet, kan der monteres en tandkrone oven på.

Hos TANDLÆGERNE BREDGADE har vi et godt samarbejde med specialtandlæger i kirurgi, som udfører den kirurgiske implantatbehandling, hvorefter der monteres en smuk tandkrone på implantatet. Et implantat kan med den rette pleje holde i mange år. Mangler du mange tænder, eller kan dine egne tænder ikke holde til en tandbro, kan der fremstilles en delprotese.

En delprotese hænger fast på dine egne tænder, men skal dagligt tages ud og rengøres. Vi fremstiller selv delproteser, men fremstiller også delproteser i samarbejde med en klinisk tandtekniker.

Implantat før og efter montering af tandkrone

Implantat før og efter montering af tandkrone. Foto Tandlæge foreningen

Bro før og efter cementering af 3 leddet bro med permanent cement

Bro før og efter cementering af 3 leddet bro med permanent cement. Foto Tandlæge foreningen